Human Design in bedrijf

Hoe zou het zijn als je de gebruiksaanwijzing van jezelf en je team kent. Wat gebeurt er als je meer en meer jezelf kunt zijn?

N

dan neemt het onderlinge vertrouwen toe

N

dan verbetert de onderlinge communicatie

N

dan ontstaat er een hecht team

STICC Blog Verandering is een proces

Persoonlijk Profiel

Persoonlijkheidsprofielen worden al lang gebruikt om inzicht te krijgen in je eigen drijfveren. Deze drijfveren zetten weer aan tot reacties en gedrag. Door dit met elkaar te delen verhoog je het begrip voor de drijfveren en het gedrag van anderen. In het bedrijfsleven is dit steeds meer aan de orde en dat is slim, want de waarde van communicatie en contactmomenten tussen teamleden onderling is hoger dan die van vaardigheden en kennis. Met bijvoorbeeld het instrument Insights Discovery kijk je naar je drijfveren als mens en als team. Dit geeft inzicht in de manier waarop we de dingen doen en zegt iets over de voorkeuren in werkstijlen. Je creëert als het ware een gezamenlijke taal om communicatie en interactie binnen een team of organisatie te verbeteren. Bij cultuurverandering binnen een organisatie is een gezamenlijke taal van groot belang, willen we allemaal hetzelfde? Met Human Design kijk je nog een stapje verder, namelijk hoe zit het met de energie en hoe voelt het in je lijf? Door heel erg jezelf te zijn leg je een basis voor samenwerking. Dus integratie van Insights Discovery en Human Design is erg krachtig om leiderschapsstijlen naar een hoger niveau te tillen.

Een voorbeeld:

In het Insight Discovery rapport van een directeur zie je dat 92% bewust rood is (extraverte denker), dat betekent dat hij een doel heeft en dingen graag snel geregeld ziet. Hierdoor kan hij er nog wel eens te veel bovenop zitten. Ook zien we dat zijn voorkeursstroom groen (introverte voeler) is. De voorkeurstroom geeft aan hoeveel energie je aan elke kleur kwijt bent om van de minder bewuste naar de bewuste kant te komen. Voor de kleur groen moet hij dus hard zijn best doen. In de Human Design Imprint ga je nog een laag hieronder zitten, hoe komt het dat je er met je rood zo bovenop zit en hoe uit zich dat? Wat kost het je als je doordrukt? Wat maakt dat je voor de kleur groen zo hard je best moet doen, is dat geconditioneerd gedrag?

Voeg Human Design toe

Human Design is een systeem dat inzicht geeft in de werking van je eigen mind en je lichaam. Inzicht in je gevoeligheden, conditionering en denkpatronen. Zo kun je ontdekken waarom je bent zoals je bent en wat je uniek maakt. Dit geeft concrete handvatten om optimaal met jouw energie om te gaan. Na afloop van de Human Design Analyse weet je wat je uitdaging is, wat jouw ambitie is, wat je talent is, wat jou heel gemakkelijk afgaat en waar je echt diep van binnen heel blij van wordt. Bij een teamanalyse krijgt elk teamlid een persoonlijke Human Design Analyse en zo leren jullie elkaar en jezelf nog beter kennen. Daarnaast ontdek je de profielen van je collega’s, waardoor je nieuwe inzichten krijgt om de onderlinge samenwerking te verbeteren en elkaar kunt coachen ieders talenten nog meer te benutten. Het team weet nu hoe ze hun energie het beste kunnen gebruiken en uitwisselen om efficiënter te werken en de resultaten te behalen waar ze naar op zoek zijn. Iedereen kan optimaal zijn kwaliteiten bijdragen aan het geheel en er wordt inzichtelijk hoe je bepaalde werkzaamheden het beste kunt delegeren om de teamdoelstellingen te realiseren. Het integreren van Human Design in teamontwikkeling kan leiden tot meer empathie, effectievere communicatie en betere samenwerking.

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw bedrijf, stuur een bericht via LinkedIn of via de mail

Jouw chart

Je kunt jouw eigen chart gratis achterhalen via deze website. De gegevens die je nodig hebt zijn jouw geboortedatum, geboorteplaats en een zo exact mogelijke geboortetijd. Voor je geboorteplaats gaat het om de tijdzone. Als het systeem jouw geboorteplaats niet herkent, dan kun je een nabijgelegen plaats invoeren.

Je Human Design chart vertelt een verhaal. Wil je weten wat jouw verhaal is en hier direct mee aan de slag? Plan dan een afspraak.

Ja, ik wil het maximale uit mijn teams halen