bewerkt December 2020 sterkinbeeld-0629-2 (3)

Make It STICC, het verhaal…

Mijn naam is Jacqueline Kerstma.

Je kunt wel zeggen dat ik alle facetten van continu verbeteren in een grote organisatie heb meegemaakt. Vanuit een wereldwijde centrale positie en vanuit een lokale management positie. In verschillende culturen (Azië en Europa) met verschillende aanpakken. Van basis niveau tot excellent niveau. Met de grote namen uit de consultancy wereld en ook met de kleinere gespecialiseerde adviseurs.

In de afgelopen 20 jaar heb ik veel mensen ontmoet en een groot netwerk kunnen bouwen in verschillende landen.  En iedere keer stelde ik mezelf de vraag: ‘Waarom is het ene team succesvol en haalt het andere team nauwelijks rendement?’

Als je ECHT grote resultaten wilt halen en blijvend rendement genereren, dan is het nodig om de bovenstroom te gaan verbinden aan de onderstroom.

 

Schatten aan informatie in de onderstroom

In de bovenstroom gaat het over het optimaal inzetten van alle beschikbare middelen en het maken van context. In de onderstroom gaat het over elkaar vertrouwen (de basis van elke goede cultuur), zodat er meer gezond conflict kan ontstaan. Er wordt meer initiatief genomen door een gevoel van betrokkenheid, mensen houden elkaar verantwoordelijk en uiteindelijk leidt dat tot een verankering in resultaat. Inzicht in de onderstroom helpt je met interventies in de bovenstroom.

Zoveel mogelijke waarde toevoegen in weinig tijd, dat is mijn insteek. Verbindend, inspirerend en glashelder. Graag help ik je team verder om binnen 1 jaar te kunnen zeggen: “Luister, je kunt het nu alleen. Je hebt nu al mijn kennis en tools en over een tijdje kom ik graag bij je op de koffie om te zien welke stappen jullie zelf hebben gezet.”

Make It STICC

Ja, ik wil het maximale uit mijn teams halen