STICC Jacqueline Kerstma Story

Over STICC, het verhaal…

Je kunt wel zeggen dat Jacqueline alle facetten van continu verbeteren in een grote organisatie heeft meegemaakt. Vanuit een wereldwijde centrale positie en vanuit een lokale management positie. In verschillende culturen (Azië en Europa) met verschillende aanpakken. Van basis niveau tot excellent niveau. Met de grote namen uit de consultancy wereld en ook met de kleinere gespecialiseerde adviseurs.

Door het vele reizen, heeft ze veel mensen ontmoet en een groot netwerk kunnen bouwen in verschillende landen. Deze mensen hebben dezelfde vraagstukken en diagnoses die vaak gebaseerd zijn op de bovenstroom, de feitelijke inhoudelijke informatie. Veel verbeterinitiatieven mislukken ondanks dat er heel hard en met de juiste intenties gewerkt wordt. Wanneer je echter begrijpt hoe je kunt luisteren naar de onderstroom in je organisatie, kun je veel succesvoller zijn in het neerzetten van een verbetercultuur.

Juist de combinatie van bovenstroom en onderstroom maakt STICC onderscheidend en daarmee verbeteren duurzaam.

Schatten aan informatie in de onderstroom

Als je goed luistert en kijkt naar wat er gebeurt in het hier en nu, krijg je schatten aan informatie over de manier waarop verbetertrajecten stagneren en vooral hoe je daar zelf aan bijdraagt.

Het implementeren van trajecten aansluitend op de behoeftes van je locatie vergt meer inzicht in je eigen leiderschap en in de omgang met verschillende mensen.

Het ontdekken van de onderstroom levert de energie die nodig is om de resultaten van de bovenstroom te bereiken. Leer die energie duurzaam vrijmaken en leer te luisteren naar de onderstroom, zij vertelt je hoe je wél voor blijvend resultaat kunt zorgen.

.

Ja, ik wil een verbetertraject dat wél blijvend in resultaat is